Om du har bestämt dig för att sälja din bil finns det ett par saker du bör tänka på. Det allra första är att städa bilen ordentligt. Se till att alla småsaker plockas ut och att du dammsuger och torkar alla ytor. Tvätta även utsidan på bilen. När du gjort detta är det dags att bestämma dig för om du vill sälja bilen privat eller sälja den direkt till en bilhandlare som sedan säljer bilen vidare.

Sälja privat

Om du väljer att sälja din bil helt själv rekommenderas det att du börjar med att värdera din bil för att se vilket pris du bör sätta på den. Sedan bör du se till att du har alla dokument tillgängliga, från registreringsbeviset till instruktionsboken och eventuella besiktningsbevis. Det finns fler tips här på saker du bör tänka på.

Om du har allting redo, du har städat bilen, hittat alla dokument och tagit en titt på alla delar för att se så den fungerar som den ska, kan du börja annonsera. Det kan du göra både online och offline. På nätet är det dock större chans att fler personer kommer se annonsen. När en intresserad köpare tar kontakt bör du alltid kolla upp den personen, se till att han/hon är den de säger att de är. Bestämmer de sig för att köpa bilen måste du tänka på att skriva köpekontrakt. Skriv ner allting ni kommer överens om, pris, betalningsmetod och liknande. Sedan har du i stort sett sålt bilen.

Sälja bilen till företag

Att sälja bilen direkt till ett företag, eller en bilhandlare, är många gånger mycket smidigare jämfört med att sälja bilen privat. Du slipper nämligen tänka på kontrakt, provkörningar och liknande. Allt som krävs är att du kontaktar en bilhandlare, ni förhandlar fram ett pris och du får bilen såld. De säljer sedan vidare bilen. Ibland kan du få ett lite högre pris för din begagnade bil ifall du bestämmer dig för att köpa en ny bil från samma bilhandlare. Vissa företag tar även hand om städningen av bilen, vilket minskar jobbet du måste göra ännu mer. En viktig sak att tänka på är att vissa bilhandlare endast accepterar bilar som är en viss ålder. Kolla därför upp detta först.

Rekommenderade artiklar