Ordet lyxbil är inte ett jättetydligt begrepp, men många gånger kännetecknar det ofta en stor och en historisk bil. Lyxbilar har ofta en mjukare inredning som även anses dyrare, bra med benutrymme och en välisolerad stor motor. En av de mest välkända lyxbilstillverkaren är Rolls-Royce Motor Cars. Det beror dock inte direkt på att bilarna är de allra lyxigaste, utan det beror istället på att företaget fått mycket uppmärksamhet samt av historiska skäl. Andra kända lyxbilstillverkare är Bentley och Maybach.

Jaguar I-PACE

Det här är en fyrhjulsdriven bil med två 200 hästkrafts-elmotorer samt ett ordentligt batteripaket. Detta är just det som gjort Jaguar I-PACE till det kraftpaketet det är. Bilen klarar även av de tuffare terrängerna utan några problem. En av motorerna sitter på framaxeln av bilen, den andra sitter på bakaxeln vilket gör Jaguar I-PACE ännu mer stabil. Batteripaketet sitter i bilens mitt vilket gör att den genererar en relativt låg tyngdpunkt. Att placeringen av delarna planerats så noga har gett denna bil en väldigt jämn viktfördelning.

Rolls Royce

Rolls Royce är ett av de mest kända märkena när det gäller lyxbilar. De har hög klass, lyx och bra prestige. Trots att företaget idag ägs av BMW byggs det fortfarande Rolls Royce-bilar. Tillverkaren arbetar dessutom med att den fortfarande ska kännas brittisk. Alla som är intresserade av att äga en Rolls Royce får räkna med att det kommer kosta några miljoner kronor, en av de billigaste går nämligen för 3,7 miljoner.

Bentley

Bentley har beskrivits av bilexperter som en lite billigare variant av lyxbilen Rolls Royce. Det stämmer om man tar en titt på priset. Bentley grundades 1919 men ägs idag av Volkswagen, en välkänd tysk tillverkare.

Rekommenderade artiklar