Pickup – ett fordon för städer och landsbygd

Pickuper har under lång tid varit oerhört populära i USA. Att denna typ av fordon har blivit så omtyckt är inte utan orsak. De är byggda för att hålla, kan lasta mycket samt ta sig fram nästan överallt. Även om de från början var mer för hantverkare har pickup-modellerna uppgraderats rejält de senaste åren. Till exempel dagens dubbelhytt variant fungerar perfekt som familjebil medan bilens flak kan utnyttjas för mycket annat. Flaket kan användas för transport av tunga fodersäckar till djur, frakt av möbler från affären eller transport av fällt bytesdjur för jägare.

Olika modeller

Det skiljer en del mellan olika modeller av pickups gällande tekniska funktioner, komfort, förarhjälpmedel samt pris. Det kan handla om hur mycket en pickup är tillåten att dra, hur stark motorn är, hur mycket krockkuddar samt säkerhetsfunktionerna väger eller om baksätet har kort om benutrymme. Därför är det bra att veta vad du behöver när du tittar på olika modeller av pickups. En pickup är den perfekta kombinationen av en bil som kan användas både som privatbil, familjebil eller arbets- och transportfordon. Ingen annan bil kan erbjuda så många användningsområden samt starka motorer som en pickup.

Fordon för landsbygden

Det är få fordon som kan mäta sig med en pickup för dig som bor på landsbygden. Det här är en stark bil som kan användas som dragfordon för hästtransport eller som transportfordon när du handlar foder, maskiner eller utrustning. Pickups har utformats för att kunna frakta både tung och skrymmande last även när terrängen är besvärlig vilket gör denna typ av bil perfekt för gårdar och lantbruk. Men en gård behöver även andra effektiva maskiner. De allra flesta fastigheter på landsbygden, permanentboende eller fritidshus, har vedeldade kaminer eller spisar. Kellfri är ett företag som säljer maskiner av hög kvalitet för säker och effektiv vedhantering såsom vedklyv, vedklipp, eldriven vedkombi, flishygg samt vedsäckar i olika storlekar. Kellfri säljer även utrustning för skogsarbete till ett bra pris. Alla maskiner som säljs hos Kellfri är av hög kvalitet, säkra, funktionella och pålitliga.

Pickup – ett bra val

En pickup som har en rejäl motor samt fyrhjulsdrift är det ultimata fordonet för hästgårdar, bondgårdar, jägare och för dig som bor på landsbygden eftersom den kan köra genom tuff terräng och svåra vägunderlag. En pickup kan köras till beteshagar för att utfodra djur, kan klara svårt väglag och är dessutom ett dragfordon som kan dra djurtransporter. När du planerar att köpa en pickup bör du fundera på hur stort lastutrymmet behöver vara, hur stark motorn bör vara och om du behöver fyrhjulsdrift. Oavsett vilken pickup du äger gäller det som alltid att skaffa rätt bilförsäkring. Jämför gärna mellan olika försäkringsbolag eftersom det kan spara stora pengar i försäkringskostnader.

Populära pickups

Populära pickups är Toyota, Ford och Volkswagen. Den mest sålda bilen i USA 2013 var Ford pickup F-serien. I Sverige toppar Ford Ranger Wildtrak listan som bästa pickup. Detta är en modell som tillverkas i Sydafrika och som inte säljs i USA där F-serien dominerar. Men det finns många fler robusta och bra pickups som exempelvis Nissan Navara, Mitsubishi L200 och Toyota Hilux.

Rekommenderade artiklar