Sportbilar är kort förklarat en typ av bil som är tillverkad för att vara väldigt snabb samt se snabb ut. Många gånger går det att se på cabrioletkarossen, eller på att bilen är tvåsitsig samt lägre än andra. Sportbilar har dock inte lika hög komfort som vanliga personbilar. De är endast konstruerade för att ha en mycket bra prestanda, det betyder dock inte alltid att dess motor är effektiv. De sportiga egenskaperna och prestandan kan bero på att bilarna har en lägre vikt och bra väghållning. Några exempel på olika sportbilar är Alfa Romeo, Bugatti, Aston Martin, Porsche och fler.

Bugatti

Automobiles Ettore Bugatti är en fransk tillverkare som främst sysslande med tillverkning av sport- och lyxbilar. De tillverkade även ett antal tävlingsbilar. Företaget grundades av Ettore Bugatti, en italiensk/fransk man, i Tyskland år 1909. Bilarna var främst kända för sina vinster i olika racingtävlingar samt sina snygga designs. Två av de mest kända modellerna är Type 41 och Type 55.

Alfa Romeo

År 1910 grundades Alfa Romeo i Milano. Det är ett välkänt sportbilsmärke som haft flera större framgångar inom bilsport. Alfa Romeo ingår sedan 1986 i Fiat Chrysler Automobil.

Rekommenderade artiklar